26 févr. 2009

Don't look back (in anger?) Reloaded

''London (ANP): Oasis is door de lezers van muziekblad NME uitgeroepen tot beste Britse band.''

Godverdomme spa rood kut. Kan iemand aan me eindelijk uitleggen hoezo deze band in verband met concepten als 'goede muziek', 'award' en 'beste Britse band' wordt gebracht?

''De broertjes Gallagher waren genomineerd voor zeven NME Awards, maar namen er slechts een mee naar huis na de uitreiking in Londen.''

Juist zo. Anger management?

Muse was de grote winnaar met drie prijzen. Het trio werd uitgeroepen tot beste live band, het boekje bij het live-album HAARP kreeg een award voor beste artwork en zanger Matthew Bellamy werd uitgeroepen tot meest sexy man. De Amerikanen van The Killers kregen de award voor beste internationale band.

Verder: ''De mannen van The Cure werden geëerd met de Godlike Genuis award.''

Godlike Genius? Jezus! (lekker makkelijk) Als men ook weet dat juist Tim Burton de award overhandigde krijgt het hele verhaal een bijna apocalyptische dimensie.

De Amerikaanse tieneridolen Jonas Brothers wonnen twee prijzen, een voor slechtste band en een voor slechtste album. ''Listen Up'' zouden die Gallaghers zeggen.

Damon Albarn en Graham Coxon, die samen Blur vormen, gaven voor het eerst in bijna tien jaar samen een optreden tijdens de uitreiking van de prijzen.

Aucun commentaire: