13 déc. 2012

Restaurant Bordewijk [Noordermarkt 7, Amsterdam]

Strakke, bijna Bauhaus-achtige pui, lijnen van licht die naar de bar wijzen. Aan weerszijden een groene, golvende houten wand en in het midden simpele tafels en stoelen met stalen onderstel. Mooie glanzvolle glazen en bestek, kaarsen voor de edel touch. Het geheel doet mooi afstandelijk maar niet kil aan.
Op het menu:
- Een champagne brut opent feestelijk de avond.
- Om te wachten: vers gebakken brood met boeter, en-bouche van gerookte ham.
- Eerste voorgerecht: mini-langoesten met kokkels in groene pesto-saus.
- Tweede voorgerecht: kabeljouw-filet met gebakkene schorseneren en schorseneren-chips.
- Hoofdgerecht: fazant met allerlei champignons in foie-gras- en Oude Jenever-saus, met mini-boerenchoucroute en-worst, aardappelpuree.
- Kaasplateau: Epoisses, Comté en Zwitserse bleu.
- Nagerecht: rabarber-griespudding met zwarte trosbessenijs, gepofte rabarder.
- Espresso met huisgemaakte chocoladebonbons.

Aucun commentaire: